Waarborg en verzekeringen

Het bedrag van de waarborg hangt af van de duur van het huurcontract én van het voertuigtype. U kan de borg contant betalen, via Bancontact of via kredietkaart (American Express, Visa of Mastercard). Voor bepaalde categorieën van huurvoertuigen aanvaarden wij alleen een kredietkaart. De titularis van de kredietkaart moet aanwezig zijn wanneer u het voertuig afhaalt.

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is inbegrepen in de huurprijs. De vrijstelling (franchise) hangt af van het voertuigtype. Wij raden u aan om deze vrijstelling af te kopen met een aanvullende verzekering. Zo moet u bij schade veel minder bijbetalen. Een aantal voertuigen is voorzien van een vaste vrijstelling die niet afkoopbaar is.

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is geldig binnen een beperkte lijst van landen. Gebruik van Dockx huurvoertuigen is toegestaan in de volgende landen: Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, FYR Macedonië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Gaat u naar het buitenland? Dan sluit u best een bijkomende reisbijstandsverzekering af. Zonder reisbijstandsverzekering is er in geval van pech of ongeval geen repatriëring van voertuig, bestuurder en inzittenden voorzien. Enkel in geval van een mechanisch probleem met aansprakelijkheid van de verhuurder zorgt de verhuurder voor repatriëring van het voertuig indien het voertuig voor herstelling moet achter gelaten worden. In geval van pech of ongeval voorziet Dockx in telefonische bijstand 24u op 24 en 7 dagen op 7.

In de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is de volgende schade niet verzekerd:

  • schade aan het dak van het voertuig en schade door de lading;
  • schade die voortkomt uit een grote fout of grove nalatigheid van de huurder of bestuurder (bijv. rijden onder invloed van drugs of alcohol);
  • schade die opzettelijk werd aangebracht (bijv. fraude) door de huurder en/of bestuurder;
  • schade aan de goederen die u vervoert.

Bij uw verzekeringsmakelaar kan u een extra verzekering afsluiten voor uw lading of voor de inzittenden.