Dockx Group gaat sterk uitbreiden

From store to door & more: een synergie tussen de verhuur-, verhuis- en logistieke activiteiten.

Dockx Group lanceerde een nieuw bedrijfsconcept. Met deze nieuwe strategie groeien de
verhuur-, verhuis- en logistieke totaaloplossingen naar elkaar toe. Concreet betekent dit het in de markt zetten van een unieke dienstverlening: het leveren van complete logistieke services voor de omnichannel-aanpak van fabrikanten en retailers.

Uitdagingen in een sterk veranderend logistiek landschap

Dockx Group speelt in op de  grote evoluties in de logistieke en retailwereld. Mario De Bruyn, commercieel directeur van Dockx Group: “Met de sterke opkomst van e-commerce hebben consumenten nood aan een groot netwerk van afhaalpunten buiten de stadscentra. Daarnaast worden voertuigen om ecologische redenen en om de steden leefbaar te houden – steeds meer uit de stadskernen geweerd. Retailers worden daardoor verplicht om zich een omnichannelstrategie aan te meten waarin de consument zelf de verkoops-, afhaal- en betaalkanalen kan kiezen.”

De nieuwe focus ligt op de logistiek na de aankoop van grote pakketten; door de consument bijvoorbeeld zelf de mogelijkheid te bieden om met een gehuurd voertuig zijn aangekochte goederen thuis te krijgen tot een dienstverlening van A tot Z (vervoer van de goederen, montage en installatie) door Dockx.
Als onderdeel van dit concept fungeert de logistieke site Terbekehofdreef in Wilrijk als regionaal distributiecenter voor Vlaanderen en Brussel. Eind van het jaar volgt de opening van een tweede regionaal distributiecenter in Nijvel dat voor de Waalse regio zal instaan. Vanuit deze twee locaties worden de grote goederen van bedrijven en particulieren opgeslagen en later ’s nachts verdeeld over de lokale ‘Dockx Service Shops’ in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Naar 30 Dockx Service Shops

De uitbouw van een netwerk van ‘Dockx Service Shops’ over gans België is een verdere stap in deze strategie. Klanten kunnen er terecht om een voertuig te huren en ze vinden er een breed assortiment aan verhuismaterialen en praktische verhuisdozen. Verder doen de shops dienst als afhaalpunt voor grote pakketten. Tenslotte is elke shop uitgerust met een klein magazijn van zo’n 500 tot 3.000m² waardoor bedrijven ze kunnen gebruiken als lokaal distributiekanaal.

Tom Nuyts, operationeel directeur van Dockx Group: "Van hieruit kunnen we hun grote producten tot bij de consumenten brengen en ze daar eventueel monteren. Klanten kunnen een beroep doen op Dockx voor alles wat ze niet in hun eigen voertuig kunnen vervoeren. Bedrijven zoals Ikea, Mars en Ixina werken hiervoor al met Dockx samen.”

Binnen de komende 3 jaar wil Dockx nog 12 nieuwe afhaalpunten met ‘last mile’ leverdiensten met verhuur-, montage- en installatiemogelijkheden in de nabijheid van elk afzetgebied in België lanceren.

Meer nieuws

04 jul 2018

NIEUW: webshop verhuisdozen en verhuismateriaal

Uw verhuisdozen en verhuismateriaal online kopen? Dat kan vanaf nu bij Dockx. Ontdek het uitgebreide gamma op onze nieuwe webshop: www.dockx-boxes.be. Thuislevering of ophalen in een Dockx Afhaalpunt? Kies zelf hoe u de bestelling wilt ontvangen. Bestellen voor 13u, is de volgende werkdag beschikbaar.

02 mei 2017

Dockx Group en Rhenus Office Systems sluiten joint venture

Op 1 april 2017 hebben Dockx Group en Rhenus Office Systems een joint venture afgesloten voor de verdere commercialisering van archiefopslag op de Belgische markt. Deze activiteit zit in de nieuwe vennootschap Dockx Rhenus Archisafe nv. Onder het merk Dockx Rhenus zal de huidige dienstverlening van fysieke archiefopslag verder geprofessionaliseerd worden en zal er in de toekomst ook een gebruiksvriendelijk online platform ontwikkeld worden.