STRATEGISCH OPLEIDINGSPROGRAMMA BIJ DOCKX GROUP

Dockx Group heeft naar aanleiding van de economische crisis een grondig onderzoek uitgevoerd naar hoe Dockx zich kan organiseren om een duurzame tewerkstelling te garanderen voor haar medewerkers.

Als gevolg van deze analyse is er een nieuw business plan uitgewerkt, waarin we de klant een totaalpakket van verhuur-, verhuis- en logistieke activiteiten aan willen bieden voor zwaardere goederen zoals meubelen. Het nieuwe business model laat toe om een duurzame tewerkstelling te realiseren en rijkere jobs te creëren, waarin de medewerkers de kans krijgen bijkomende verantwoordelijkheden op te nemen en meer allround medewerkers te worden. De verandering van business model zal bijgevolg leiden tot nieuwe jobs en functieprofielen (met bijhorende competenties) binnen het bedrijf. Hierdoor is een grote nood ontstaan aan opleidingen voor alle medewerkers, van arbeiders t.e.m. kaderleden.

Het doel van dit project is om de arbeiders en de operationele bedienden via opleiding te ondersteunen in het verwerven van de nodige competenties om die nieuwe jobs en functies uit te voeren.

Het resultaat is een opleidingsprogramma van 8.202 cursisturen onderverdeeld in 3 opleidingsblokken:

1) opleidingen om de basiscompetenties van de medewerkers van de verschillende functieniveaus voldoende groot te maken in hun huidige functie,
2) opleidingen om de competenties van de medewerkers van de verschillende functieniveaus uit te breiden in de evolutie van hun huidige job naar een nieuwe job en
3) opleidingen die de medewerkers helpen bij het omgaan met veranderingen.

Dockx Group geniet op dit strategisch opleidingsprogramma  financiële steun uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Meer nieuws

04 jul 2018

NIEUW: webshop verhuisdozen en verhuismateriaal

Uw verhuisdozen en verhuismateriaal online kopen? Dat kan vanaf nu bij Dockx. Ontdek het uitgebreide gamma op onze nieuwe webshop: www.dockx-boxes.be. Thuislevering of ophalen in een Dockx Afhaalpunt? Kies zelf hoe u de bestelling wilt ontvangen. Bestellen voor 13u, is de volgende werkdag beschikbaar.

02 mei 2017

Dockx Group en Rhenus Office Systems sluiten joint venture

Op 1 april 2017 hebben Dockx Group en Rhenus Office Systems een joint venture afgesloten voor de verdere commercialisering van archiefopslag op de Belgische markt. Deze activiteit zit in de nieuwe vennootschap Dockx Rhenus Archisafe nv. Onder het merk Dockx Rhenus zal de huidige dienstverlening van fysieke archiefopslag verder geprofessionaliseerd worden en zal er in de toekomst ook een gebruiksvriendelijk online platform ontwikkeld worden.