Vrachtwagens huren

Een uitzonderlijk grote levering? Een eenmalig transport van meubelen of andere omvangrijke stukken? Uw vrachtwagen defect? Geen probleem. U kan bij Dockx Rental alle types vrachtwagens huren: open of gesloten, pick-up, met schuifgordijn, …

Voor de huur van een vrachtwagen heeft u een geldig rijbewijs C nodig. De geldigheidsdatum hangt eveneens af van de medische keuring. Bij een verlopen rijgeschiktheidsattest vervalt ook de geldigheid van het rijbewijs C.
De meeste vrachtwagens zijn uitgerust met een digitale tachograaf. Op de website www.digitach.be vindt u alles over de digitale tachograaf. Ook een blanco formulier voor aanvraag van een digitale bestuurderskaart is te vinden op deze website.

Kilometerheffing vrachtwagens 
Vanaf 1 april 2016 moeten alle eigenaars van vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton in België een kilometerheffing betalen voor het gebruik van de autosnelwegen en bepaalde gewest- en gemeentewegen. Het is de MTM van de trekker die bepaalt of de kilometerheffing van toepassing is of niet.

Bij Dockx is de kilometerheffing in de huurprijs van de vrachtwagen mee verrekend op basis van een forfaitaire prijs voor huringen van minder dan 30 dagen. Voor huringen vanaf 30 dagen worden de effectieve kosten van de kilometerheffing doorgerekend.

In alle Dockx huurvrachtwagens is een OBU geïnstalleerd. Bij vertrek moet de huurder attent zijn dat het groene lichtje brandt, dit is het signaal dat de OBU geactiveerd is.

Voor Nederland en Duitsland moet de huurder zelf een Eurovignet aankopen aan de grens.

Wettelijke reglementering lading en asbelasting
Net zoals MTM (Maximaal Toegelaten Massa) wordt ook de asbelasting gecontroleerd. Geef dus voldoende aandacht aan de juiste belading van het voertuig, het zal u veel zorgen en geldboetes besparen. Om een goede aslastverdeling te bekomen moet u de lading zoveel mogelijk in het midden van het voertuig plaatsen. Zo voorkomt u dat de toegestane asbelastingen worden overschreden.

Pick Up C - Mercedes Atego 918

Pick Up C - Mercedes Atego 918

Rijbewijs C
Laadvolume -
Laadvermogen 4600 kg
Interieur L x B x H 600 x 245 x 60 cm
Exterieur L x B x H 800 x 245 x 290 cm
Doorsteek opening achter -
Breedte tussen wielkasten -
Vanaf 1 dag
€ 180,29 incl. BTW
€ 149,00 excl. BTW
Naar overzicht alle voertuigen