5 magische kerstmarkten waar je graag naartoe rijdt

Het eindejaar en kerstmarkten bezoeken gaan hand in hand. Niets zo gezellig als samen wandelen tussen sfeervolle verlichting, een schaatsbaan, een gigantisch reuzenrad en tientallen kraampjes met glühwein, warme chocomelk, appelbeignets, jenever, en nog zoveel meer. Ons eigen land heeft heel wat magische kerstmarkten in petto, maar ook in het buitenland vieren ze graag kerst. Voor deze 5 magische kerstmarkten spring je graag in de auto dit eindejaar. Doe dit ineens met een leuk muziekje erbij dankzij onze Dockx kerstafspeellijst.

1. Brussel

Laten we beginnen in eigen land. In onze hoofdstad Brussel is Winterpret met zo’n 2,5 miljoen bezoekers per jaar een niet te missen kerstmarkt. Vanaf 26 november tot en met 2 januari wandel je tussen meer dan 250 kramen met op de achtergrond een indrukwekkend klank- en lichtspel. Van een majestueuze kerstboom tot een levensgrote kribbe, schaatsbaan en tentoonstellingen op de kerstmarkt zelf: aan ontspanning geen gebrek. Met je personenwagen bereik je Brussel vlot én je bent natuurlijk weer snel thuis ’s nachts: win-win.

Kerstmarkt-Brussel

2. Maastricht

Ook bij onze noorderburen weten ze hoe ze een kerstmarkt moeten organiseren. Daarvoor vertrek je met veel plezier in een auto richting Maastricht. Deze staat bekend als één van de meest magische kerstmarkten van Nederland. De kerstchalets met mooie, rode daken en schitterende guirlandes zorgen van 1 tot en met 31 december voor een feeëriek tafereel. De hotels in de buurt organiseren zelfs speciale kerstarrangementen. Je kan dus kiezen of je diezelfde dag terug richting België rijdt, of dat je er gewoon een weekendje van maakt. Zet de Dockx-playlist op en rijden maar!

Kerstmarkt-Maastricht

3. Valkenburg

Niet zo ver van Maastricht bots je op een kerstspektakel in het Geulstadje Valkenburg. Hier rijd je naartoe voor een ondergrondse kerstmarkt in de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot. Een labyrint vol fonkelende lichtjes en spectaculaire lichtshows? Dat kom je niet vaak tegen. Tussen 12 november en 9 januari ga je voor deze unieke ervaring met een minibus richting de verwarmende lekkernijen en activiteiten. Hier beleef je kerst 58 dagen lang zowel boven als onder de grond. Dat klinkt als een geslaagde kerstuitstap!

Kerstmarkt-Valkenburg-Gemeentegrot

4. Düsseldorf

Duitsland is het kerstmarktland bij uitstek en die van Düsseldorf pronkt zonder twijfel hoog op de lijst van favoriete kerstmarkten om naartoe te reizen met de auto. Vanaf 18 november tot en met 30 december kan je op diverse pleinen in de stad terecht voor tal van winteractiviteiten en kraampjes vol braadworsten, pannenkoeken, jenever en chocolademelk. Het centrum van Düsseldorf is vlot bereikbaar met je gehuurde auto, en er is voldoende parkeergelegenheid voorzien rondom de stad wegens de drukte. Tijd voor een tripje naar Duitsland dus.

Kerstmarkt-Dusseldorf

Keulen

Onder het motto ‘eentje is geentje’ kan een tweede Duitse kerstmarkt niet ontbreken in dit lijstje. Naast Düsseldorf is Keulen een echte kerstklassieker die je graag eens bezoekt tussen 22 november en 23 december. Hier vind je maar liefst 6 kerstmarkten, waarvan er 5 in de binnenstad liggen en 1 in de haven. Na een comfortabel tripje met een leuke kerstafspeellijst op de achtergrond in je personenwagen ben je blij wanneer je het kerstdorp met meer dan 150 opgesmukte kraampjes vol talrijke lekkernijen en kerstdecoraties binnenwandelt. 

Kerstmarkt-Keulen

Wil je graag weten welke personenwagens of minibussen je kan huren om in alle comfort naar een kerstmarkt in de buurt of in het buitenland te rijden? Dan vind je het aanbod van Dockx hier terug. Zing tot slot luidkeels mee met al onze Dockx-kersthits op Spotify. Welke kerstmarkt verovert jouw hart dit jaar?

Beluister de kersthits