Maak kennis met Mattias Kuypers

Al 14 jaar kunnen we rekenen op Mattias (35). Hij begon eerst als trouwe jobstudent bij Dockx Movers om dan verder door te groeien als agent bij Dockx Rental. Nu, 14 jaar later, is Mattias Sales Manager.

Maak kennis met Mattias Kuypers, Sales Manager bij Dockx.

Wat vind je het leukste aan de job?

De dynamiek met de klanten, de sfeer tussen de collega’s, de vrijheid die je vindt in een familiebedrijf… We worden volledig vrijgelaten in onze functie. Er is groot vertrouwen aan weerskanten. Met mijn collega Klaas werk ik ook al enkele jaren samen dus we zijn heel goed afgestemd op elkaar. Tot slot spreekt vooral het familiale in Dockx me heel erg aan.

Wat zijn je voornaamste taken?

Ik werk voornamelijk met bedrijven. Als Sales Manager beheer ik alle grote dossiers, zoals de minibussen en de special cars gaande van oldtimers tot luxewagens. Evenementen of andere grote gebeurtenissen zijn me niet vreemd, maar ook in de kleinere projecten zet ik graag mijn tanden.  

Wat is je meest memorabele Dockx moment?

Wanneer je in een Dockx Service Shop werkt, maak je enorm veel mee. Je komt met veel klanten in contact en krijgt alle soorten aanvragen. Zo had een collega van mij een reservatie aangenomen waarbij er werd gevraagd naar 5 identieke minibussen. Maar hij was dit vergeten door te geven. We hebben dus last minute nog alles in het werk moeten zetten om deze voertuigen tijdig te verzamelen en klaar te zetten. Door de collegialiteit en de super goede samenwerking tussen mijn team is ons dit, na een heel stressvolle dag, gelukt. Die betrokkenheid en verbondenheid tussen collega’s is voor mij het meest memorabele.         

Ben je zelf gepassioneerd door wagens? Wat is jouw favoriet?

Toen ik bij Dockx begon te werken, was ik enorm gepassioneerd door wagens. Ik heb tijdens mijn job als Service Shop Agent de mogelijkheid gehad om te mogen rijden met veel verschillende speciale voertuigen (oldtimers, sportwagens, …). Dat was echt top! Nu, na al die jaren, is het een beetje een gewoonte geworden en heb ik meer voeling met onze multi inzetbare minibussen. Ik ben dagelijks veel bezig met de planning en het beheer van de planning. Samen met mijn collega Klaas maken we er een sport van om de bezetting zo hoog mogelijk te krijgen. En als ik merk dat dit opbrengt, ben ik een gelukkig man! 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn 2 kinderen bezig. Ik vind ook niks zo leuk dan zelf dingen maken en verbouwen. Nu ben ik een speeltuin aan het maken voor mijn kindjes. Als er dan nog tijd over is, ga ik heel graag iets drinken met mijn vrienden. 

Wil je meer over Mattias weten?

Leer de handige papa van twee beter kennen in deze korte animatievideo.