Maak kennis met Sigrid Van Goethem

Maak kennis met onze HR Generalist Sigrid Van Goethem (28). Sigrid werkt reeds 3,5 jaar bij Dockx. Wil je ook graag komen werken bij Dockx? Dan passeer je eerst langs Sigrid. Ze stoomt je graag klaar om bij de Dockx familie te komen. Dankzij de familiale sfeer in het bedrijf en de leuke variatie, is Sigrid enorm gepassioneerd door haar job. Ze is continu met mensen bezig en haar dag bestaat vooral uit menselijk contact, gesprekken voeren en de juiste mensen vinden voor de juiste job. Verder zegt Sigrid nooit nee tegen kip met appelmoes en houdt ze immens veel van bloemen. Lees hier meer over Sigrid haar passies en bezigheden.

Sigrid Van Goethem HR Generalist Dockx Rental

Kan je iets vertellen over het verloop van je loopbaan? 

In 2017 heb ik mijn studies als psychologisch consulent afgerond, met als keuzerichting klinische psychologie. Ik had toen stage gedaan bij een interimkantoor en was aangetrokken door de mogelijkheden in het werken met personeel. Ik zocht daarom na mijn afstuderen niet naar een job in de klinische wereld, hoewel deze me steeds blijft fascineren. Na enkele maanden bij een interimkantoor te hebben gewerkt, ben ik bij Dockx terecht gekomen. Ik was toen nog een leek in HR. Door de kansen en ondersteuning die ik heb gekregen, ben ik blij met de plaats waar ik vandaag de dag zit. Ik wil verder blijven groeien en Dockx kunnen ondersteunen op meerdere vlakken.

 

Wat vind je het leukste aan je job? 

Het leuke aan mijn job is dat ik mensen verder kan helpen. Of het nu een werknemer is met een vraag, een sollicitant op zoek naar een job, de directie die zicht wil op bepaalde cijfers of collega’s die verduidelijking willen over bepaalde regels,… Die verscheidenheid in mijn job is wat mij elke dag nieuwsgierig maakt om te zien wat de dag brengt!

 

Wat zijn je voornaamste taken? 

Uiteraard is het beantwoorden van vragen één van mijn belangrijkste taken. Daarnaast zijn ook het voorbereiden van de lonen, opvolgen van contracten en het voeren van sollicitatiegesprekken belangrijke onderdelen van mijn takenpakket. Aangezien ik de personeelsdienst alleen doe, neem ik elk deel van HR op mij.

 

Ben je zelf gepassioneerd door wagens? 

Ik speelde als kind met auto’s. Het was een fijne afwisseling van de barbiepoppen of legomannetjes. Ik maakte dan op papier verschillende stratenplannen, versierde die en kleefde al deze papieren achter elkaar om een route te maken. Hier reed ik dan met mijn autootjes over. Op het moment dat ik oud genoeg was om voor mijn rijbewijs te gaan heb ik mijn theorie gevolgd op school. Ondanks mijn vele herexamens in mijn schooltijd, heb ik mijn theoretisch examen meteen gehaald. Daarna heeft mijn nonkel mij leren rijden en ook hier kan ik met trots zeggen dat ik van de eerste keer geslaagd was! Enkele jaren later kocht ik mijn eerste auto: een Peugeot 306 Cabrio uit ’99 met elektrisch dak en elektrische ramen. Dit was toch wel mijn trots! Helaas studeerde ik toen nog en liepen de kosten vaak te hoog op om deze wagen te kunnen onderhouden. Ik heb hem toen verkocht en ingeruild voor een nieuwe wagen. Hoewel deze meer comfort biedt, blijf ik toch steeds bewondering hebben voor de oude wagens met als favoriet de Ford Mustang Shelby uit ’67. 

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk tijd te spenderen aan familie en vrienden. Voornamelijk ons gezin en onze ouders krijgen dan wat meer tijd. 

 

Ben je muzikaal? 

Ik had graag muzikaal geweest, maar helaas jaag ik de katten uit de buurt weg als ik mee zing met enkele liedjes en ben ik ook nooit muzisch geschoold geweest. Ik luister graag naar hedendaagse muziek, maar veel hangt af van mijn stemming. Soms zoek ik liedjes op waar je luidkeels mee kan zingen, dan weer liedjes die goed ‘boenken’ en andere momenten eerder de rustige liedjes. Af en toe kan een streepje jazz me ook wel bekoren.

 

Wat was jouw meest memorabele vakantie? 

Mijn mooiste vakantie was in Mallorca met mijn man. Het klimaat, de omgeving, de zee, het eiland op zich… Echt een aanrader! Onze vakanties zijn altijd naar een zonnige bestemming geweest met een goed evenwicht tussen ontspanning en ontdekking. We huren steeds een appartementje zodat we zo vrij mogelijk zijn. Door corona en onze Sjarel (een teckel) kiezen we ervoor om meer aan autovakanties te doen, wat ons tot hiertoe voornamelijk naar de natuur heeft gebracht.

 

Wat is je persoonlijke hoogtepunt uit je leven? 

Ik denk dat dit er heel snel aankomt! Ik ben namelijk zwanger en uitgerekend voor 21/02/2022. Tot hiertoe was de trouw van mij en mijn man, maar ook de verwelkoming van ons hondje een moment waar ik trots op ben en nooit meer zou willen missen.

 

Welk talent zou je graag hebben, maar bezit je helaas niet? 

Ik ben iemand die graag alles kan, dus ik ben “jaloers” op veel mensen 😊 Maar ik ben ook blij met wie ik ben en probeer nog steeds te groeien, zowel op persoonlijk als privé vlak.

 

Wie of wat doet je lachen? 

Op momenten dat ik me slecht voel, kan ik altijd bij mijn man terecht. Ook onze Sjarel slaagt er keer op keer in om een lach op mijn gezicht te toveren. En uiteraard zijn ook vrienden en familie steeds beschikbaar om me op te beuren indien nodig!

 

Wat is je grootste ambitie in het leven? 

Mijn doel is om zo ver mogelijk te geraken binnen HR en eventueel later zelfstandige te worden hierin. Als ik tegen dan nog niet oud en versleten ben, wil ik me ook richten op werken met dieren.