Maak kennis met Jeffrey

Maak kennis met onze intelligente en behulpzame IT specialist Jeffrey. Hij staat al 10 jaar klaar om zijn collega’s te helpen met technische problemen. IT is zijn passie. Het allerfijnste aan zijn job vindt hij de constante evolutie, het dagelijkse bijleren en de interesses die je steeds verder uitbreidt. Het is een spannende uitdaging die hij met beide handen grijpt. Jeffrey werkt graag bij Dockx vanwege de fijne collega’s en vriendelijke bedrijfssfeer. Naast zijn job bij Dockx is Jeffrey een fervent gamer, je kent hem misschien onder zijn gamer naam ‘Redostrike’. Ook kijkt hij graag series en verdiept hij zich in de innovatieve wereld van het 3D-printen. Jeffrey is iemand die zich volledig geeft wanneer hij ergens aan begint. Zo is hij ook al negen jaar gelukkig getrouwd met zijn vrouw en hebben ze een zoontje van 4 jaar. Lees hier meer over Jeffrey zijn passies en bezigheden.

Jeffrey-IT-specialist-Dockx-Rental

Kan je iets vertellen over het verloop van je loopbaan? 

Ik werk ondertussen reeds 10 jaar bij Dockx, wat vliegt de tijd. Ik loop dus al een tijdje mee in het bedrijf en heb al heel wat meegemaakt. In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd maar dat maakt het uitdagend en afwisselend. IT leeft en dat zorgt ervoor dat elke collega op een bepaald moment wel in contact komt met onze afdeling. Hierdoor heb ik een goed contact met alle diensten van Dockx. Iedereen kent mij en ik ken iedereen. Op persoonlijk vlak ben ik in die 10 jaar getrouwd, heb ik een huis gekocht en ben ik vader geworden.

 

Wat vind je het leukste aan je job? 

Het is fijn dat ik een collega kan verder helpen met een probleem door de geschikte oplossing te bieden. Daarnaast is het voor mezelf soms ook een uitdaging om tot die oplossing te komen. Sommige dingen kan ik oplossen door mijn ervaring, maar ik kom ook wel eens problemen tegen die ikzelf nog niet gezien heb. Dan komt het “Thinking outside of the box“ of probleemoplossend denken, een puzzel die opgelost moet worden. Het geeft mij veel voldoening dat ik de oplossing kan vinden en dat ikzelf in het proces iets bijgeleerd heb. De collega’s zijn ook altijd dankbaar als ik hen kan verder helpen. Dat maakt het leuk om elke dag weer klaar te staan voor mijn collega’s.

 

Wat zijn je voornaamste taken? 

Ik begin de dag vaak met een vraagteken. Ik heb mijn standaard takenpakket, maar die planning kan op elk moment omgegooid worden door een IT probleem bij een collega. Ik krijg zeer uiteenlopende vragen: de ene keer gaat het over software, dan weer over hardware, telefonie, camera’s, internet of netwerk. Zo heb ik veel afwisseling en is elke dag weer anders. Dat houdt mij scherp en zo leer ik vaak weer nieuwe dingen bij.

 

Wat is je meest memorabele Dockx moment? 

Het moment dat ik aangenomen werd zal mij altijd bij blijven. Ik was een jonge knaap met weinig ervaring en toch heeft Dockx me een kans gegeven, hier ben ik nog altijd dankbaar voor. Het gaf me een heel goed gevoel nadat ik enkele malen afgewezen was bij andere bedrijven door een gebrek aan voldoende ervaring. 

 

Ben je zelf gepassioneerd door wagens?

Voor mij is een wagen een hulpmiddel om van punt A naar punt B te geraken. Daarnaast kijk ik ook eerder naar “de snufjes” van de wagen en dan springt een Tesla (Model S) er voor mij uit. Alle technologie die in die wagen zit, dat spreekt mij wel aan. 

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Ik heb een zoontje van bijna 4 jaar, daar kruipt veel tijd in. Daarnaast breng ik in mijn vrije tijd ook veel tijd door achter de computer. IT is een passie. Naast het kijken en lezen van uiteenlopende zaken over IT of het configureren en aanpassen van mijn eigen thuisnetwerk/server, speel ik vooral Video Games. Ik ben ook een fervent serie kijker (bingewatchen), en dat mag je zeer ruim nemen, van Sci-Fi, drama, thriller, comedy tot crime of actie. Ik hou me ook geregeld bezig met 3D printen.

 

Ben je muzikaal?  

Telt vals zingen onder de douche? Als ik muziek luister, zet ik meestal gewoon de radio op (Q-Music). Soms kan ik ook genieten van rustige piano muziek, terwijl ik op andere momenten naar Female Gothic Rock luister. Veel hangt af van mijn stemming. Daarnaast zet ik ook wel eens een podcast op, die dan over IT of games gaat.

 

Hoe breng je het liefst je vakantie door?

Mijn meest memorabele vakantie was 9 jaar geleden. Ik ben toen naar New York geweest. Hier droomde ik al lang van. Die droom is deels ontstaan door de series waarnaar ik kijk, hierin komt New York vaak in beeld. Het was dan ook super tof om het in het echt te zien. Ik ga zeker nog eens terug en dan neem ik mijn zoon mee. Mijn vrouw heeft jammer genoeg vliegangst. De meeste vakanties breng ik thuis door. Van een dagje series kijken of gamen tot vroeg in de ochtend kan ik echt genieten. 

 

Wat is je persoonlijke hoogtepunt uit je leven? 

De geboorte van mijn zoon. Ik denk dat ieder ouder dit zal zeggen, het is een moment dat je niet kan omschrijven. De gevoelens die dan loskomen zijn onbeschrijfelijk.

 

Wie of wat doet je lachen? 

De uitspraken die mijn zoon soms doet laten mij dubbel plooien. Ik vraag me soms af waar hij die uitspraken zelfs vandaan haalt. Ik ben thuis zelf de grappenmaker, dus er wordt vaak met mij gelachen (of misschien lachen ze me uit, dat kan ook 😊 ). 

 

Wat is je grootste ambitie in het leven?

IT is een heel brede en bewegende wereld. Bij blijven met de nieuwste technologie is een must in mijn job. Er blijven aspecten in IT die mij nog onbekend zijn en daar meer over bijleren versterkt alleen maar mijn waaier van kennis. Hoe meer kennis, hoe beter ik mijn collega’s kan verder helpen.