KMO carrièreprijs 2014 voor Jozef Dockx

Vrijdag 28 maart 2014 ontving Jozef Dockx, Chairman van Dockx Group, de KMO Carrièreprijs tijdens de Nacht van de KMO. Deze Lifetime Achievement Award gaat jaarlijks naar de man of vrouw die zich gedurende zijn loopbaan bijzonder onderscheiden heeft. In het verleden viel deze eer te beurt aan Baron Paul Buysse (2011), Fernand Huts (2012) en Eddy Bruyninckx (2013). Een bijzondere onderscheiding voor een bijzonder man.

Jozef Dockx richtte in mei 1979 de nv Dockx-Colli Express op. Op de Boomsesteenweg in Wilrijk startte hij met de verhuur van vracht- en bestelwagens.
Het familiebedrijf groeide verder tot een gediversifieerde groep met uitgebreide dienstverlening in voertuigenverhuur, verhuizingen en logistiek (expeditie, douane, opslag, transport, distributie).
Anno 2014 is Dockx Group gesitueerd op de Terbekehofdreef in Wilrijk met een nieuwe logistieke site en magazijn.

Op de foto, van links naar rechts: Jozef Dockx, Natalie Opitz, Vlaams Minister van Financiën Philippe Muyters.

Kerncijfers Dockx Group:

  • 200 medewerkers
  • 1.200 voertuigen
  • 40.000 m2 opslag
  • € 50 mio omzet
  • 16 locaties in België

Meer nieuws

02 mei 2017

Dockx Group en Rhenus Office Systems sluiten joint venture

Op 1 april 2017 hebben Dockx Group en Rhenus Office Systems een joint venture afgesloten voor de verdere commercialisering van archiefopslag op de Belgische markt. Deze activiteit zit in de nieuwe vennootschap Dockx Rhenus Archisafe nv. Onder het merk Dockx Rhenus zal de huidige dienstverlening van fysieke archiefopslag verder geprofessionaliseerd worden en zal er in de toekomst ook een gebruiksvriendelijk online platform ontwikkeld worden.

05 feb 2016

Persinterview met Kanaal Z

Dockx, vooral bekend van de verhuur van camionettes en verhuizers, komt met een nieuwe service. Klanten kunnen grote aankopen in een magazijn van Dockx laten leveren en die daar oppikken. Al dan niet met eigen vervoer. Ikea en Ixina zijn al twee grote namen die met Dockx werken. Tegen 2020 moeten er 18 vestigingen zijn die alle diensten op één locatie aanbieden.