Maak kennis met Klaas Sels

Al 6 jaar kunnen we rekenen op Klaas (29). Hij begon als shop medewerker in Wilrijk en werkt nu zij aan zij met Mattias in het sales team. Benieuwd naar wat Klaas drijft? Lees hier meer over zijn ambities en passies in het leven.

Maak kennis met Klaas Sels, Sales Officer bij Dockx.

Wat motiveert je om elke dag met plezier naar je werk te gaan? 

Zonder twijfel de uitdaging die ik mezelf opleg om altijd een oplossing te vinden voor de vraag van onze klant. Daar ga ik ver in. Kers op de taart is als je daarvoor ook dankbaarheid van je klanten krijgt.

 

Wat zijn je voornaamste taken? 

In het kort: het beantwoorden van de niet-standaard aanvragen. Die kunnen binnenkomen via een van onze filialen of rechtstreeks bij mij. Die aanvragen kunnen zeer gevarieerd zijn. Van één voertuig voor een zeer lange periode, tot tientallen voertuigen voor korte of langere perioden. Veel van deze aanvragen worden dan door mezelf en onze Sales Manager van start tot finish opgevolgd. Van het inplannen van voertuigen tot de facturatie. Daarnaast beheer ik nog onze minibus- en special planning en beantwoord ik eventuele klachten.

 

Waarom moeten klanten volgens jou voor Dockx kiezen?

Een wagen huren kan je tegenwoordig overal. Je moet je dus van je concullega’s onderscheiden door je service en je extra’s. Daar geloof ik zeer sterk ik. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de Service die je bij Dockx krijgt een reden is om bij ons terug te komen. Als je als particulier bijvoorbeeld zelf je verhuis plant, kan dat veel stress met zich meebrengen. Wanneer je dan een verhuiswagen komt reserveren, wil je geholpen worden door een professional die weet welke vragen hij moet stellen en je meteen het juiste voertuig aanwijst. Dat is de sterkte van Dockx Rental.

 

Wat is je meest memorabele Dockx moment? 

Het meest memorabele moment bij Dockx Rental voor mij is toen we plots een enorm grote aanvraag kregen van wel 70 bestelwagens voor enkele maanden. Ik heb toen samen met Mattias, onze Sales Manager het heft in handen genomen en alles in goede banen geleid, maar ik heb in heel mijn carrière bij Dockx Rental nog nooit zo’n groots en mooi staaltje teamwork gezien. Wagens die vroeger gekeurd moesten worden en vroeger onderhoud moesten krijgen, mensen die –na de openingsuren- mee de wagens over de baan naar de klant brachten, … We hebben toen met zoveel mensen samen aan dat ene project gewerkt, dat me dit altijd zal bijblijven.

 

Ben je zelf gepassioneerd door wagens? 

Gepassioneerd is een groot woord, maar sinds ik bij Dockx Rental werk is mijn interesse wel enorm toegenomen. Mijn favoriete wagens zijn de oldtimers om de simpele reden dat ik ze veel mooier en charmanter vind dan de wagens die de dag van vandaag van de band rollen. Een andere favoriet zijn de minibussen. Sinds Mattias en ik hiervan de planning beheren, hebben we hiermee enorme successen kunnen boeken. Altijd spannend in het hoogseizoen als er echt geen minibus uit mag vallen, maar als je in het najaar dan de mooie cijfers bekijkt die je behaalde, maakt dat veel goed.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Ik heb een vrij groot interesseveld. Dat maakt dat ik me in mijn vrije tijd met de meest uiteenlopende zaken bezighoud. Ik leer graag bij over bijna elk onderwerp, als het er maar diep genoeg op in gaat. Ik lees daarom heel graag non-fictie boeken. Verder ben ik bezig met muziek en kijk ik heel graag naar het wielrennen, kijk ik graag films of kook al eens voor vrienden.

 

Ben je muzikaal?

Ik heb nooit muziekschool gevolgd, maar ik heb mezelf wat gitaar en piano geleerd en heb een aantal jaar gedrumd. Met enkele vrienden hadden we een bandje en hebben we een aantal keer een optreden gegeven. Maar telkens er te veel druk op kwam, lieten we het snel weer verwateren. Muziek moet voor mij ongedwongen blijven om leuk te zijn. Ik luister eigenlijk naar alle muziek, buiten enkele extremere genres. Welk genre ik luister hangt heel hard af van mijn humeur op dat moment.

 

Leuke plannen voor deze zomervakantie? 

We gaan deze zomervakantie met ons gezin naar Zweden. Mijn ouders hebben hun hart in Scandinavië verloren en hebben de microbe aan mij doorgegeven. Al van kinds af aan ging ik met mijn ouders naar Zweden, maar ook Noorwegen en Finland. In 2017 heb ik er voor de eerste keer mijn eigen dochter en vriendin mee naartoe mogen nemen en heb ik haar daar ook ten huwelijk gevraagd. Dit jaar gaan we terug, nu met twee dochters.

Ik breng dus het liefst mijn vakanties door in alle rust. Geen met bezoekjes aan steden en musea volgeplande agenda. Gewoon een huisje in een bos of aan het water, een goed boek, leuk gezelschap. En veel rode wijn.

 

Wat is je persoonlijke hoogtepunt uit je leven? 

Mijn trouwdag en de geboorte van mijn twee dochters. 

 

Welk talent zou je graag hebben, maar bezit je helaas niet? 

Ik zou enorm graag heel handig zijn. Ik heb veel bewondering voor mensen die zelf, vanaf nul, dingen kunnen maken.