Trouwen in een oldtimer: vijf tips om jullie perfecte trouwvervoer te kiezen

Je trouwdag is heel bijzonder, maar met een oldtimer maak je jullie grote dag nét dat tikkeltje specialer. Zorg dus dat je de juiste wagen hebt voor deze intieme ervaring. Want er is meer keuze dan je zou verwachten.

Huur je ceremoniewagen bij Dockx Rental. Keuze uit een ruim aanbod.

1. Welke wagen is jouw type?

Wanneer je kiest voor een oldtimer, dan kan die best beantwoorden aan je noden voor je speciale dag. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blitse, oldschool oldtimer zoals de Porsche 912  als je slechts een kort ritje van je woning naar het stadhuis maakt. Graag een romantische, lange rit door het platteland? Kies dan een sportiever type, zoals de Austin Healey 3000S.

Trek ook het thema van je huwelijksfeest door tot achter het stuur. Wordt het een sprookjesachtig trouwfeest, compleet met prachtig kasteel, witte duiven en hoge hoeden? Dan is een romantisch type perfect, zoals de Jaguar XK 150 S. Ga je helemaal de retrotour op van de jaren 30 of 60? Kies dan voor een wat iconisch ontwerp zoals de Volkswagen Kever Cabrio.

Heb je een chauffeur die je naar je bestemming kan brengen of wil je in stijl naar het gemeentehuis of trouwfeest, laat je dan rijden in bijvoorbeeld de Packard 120 of Jaguar Mark IX.

Ook belangrijk: houd rekening met het weer. Wie trouwt in de herfst of winter, kiest beter niet voor een cabrio – of toch niet voor een cabrio zonder schuifdak. 

2. Check de beschikbaarheid

Oldtimers zijn heel populair voor events zoals communiefeesten en dus ook trouwfeesten. Zeker wanneer je in de zomer trouwt, kunnen er wel eens flink wat verhuurd zijn. Vraag daarom zeker naar de beschikbaarheid van je droomwagen en boek je favoriete oldtimer tijdig. Dockx heeft een ongezien uitgebreid aanbod, dat je hier terugvindt. Het zou niets minder dan een drama zijn als de oldtimer die perfect bij je trouwconcept past niet langer voorradig is. 

Info aanvragen

3. Bekijk de wagen op voorhand

Voordat jullie definitief besluiten welke oldtimer jullie huren voor jullie trouwdag, is het van cruciaal belang om een goed beeld van de wagen te krijgen. Dit geldt met name als jullie van plan zijn om in volle bruidskledij plaats te nemen. Zorg ervoor dat de bruid comfortabel in de wagen past en dat er voldoende ruimte is voor de jurk en eventuele sluier. Hiervoor kan je bij Dockx Rental rekenen op een uitgebreide fotoreportage. Onze collega’s staan je natuurlijk ook graag bij indien je nog verder vragen hebt over je droomwagen.

4. Chauffeur of niet?

Je laten rijden op je trouwdag is natuurlijk een feest boven op het feest: samen op de achterbank, al dan niet met glaasje champagne erbij… Het kan niet op. Maar is het ook niet bijzonder om als bruid of bruidegom zélf achter het stuur te kruipen, op weg naar het mooiste moment van jullie leven? Dat is zeker een overweging waard. Wist je dat je bij Dockx Rental ook een wagen mét chauffeur kunt aanvragen?

Bekijk onze chauffeur services

5. Zorg dat je waar voor je geld krijgt 

Een oldtimer vind je in alle mogelijke prijscategorieën. Kies je voor een duurder tarief, zorg er dan voor dat je alles krijgt waar je recht op hebt. Zoals een verzorgde, mooi uitgedoste chauffeur, of een fles gekoelde champagne. Wil je helemaal zeker zijn dat alles goed geregeld is, dan klop je misschien best aan bij een gerenommeerd bedrijf (zoals Dockx) in plaats van bij een particulier. Dan is dat alvast één zorg minder!