Maak kennis met Loïc Cravatte

Loïc is reeds 5 jaar een vaste waarde bij Dockx en zijn dagen zien er supergevarieerd uit. Zijn rol als Service Shop Agent is het opvolgen van de planning, de contracten laten ondertekenen en het verwelkomen van de klanten. Zijn collega's en klanten vertellen hem altijd dat hij breed glimlacht. Benieuwd naar wat Loïc drijft? Lees hier meer over zijn ambities en passies in het leven.

Maak kennis met Loïc Cravatte, Service Shop Agent bij Dockx.

Kan je iets vertellen over het verloop van je loopbaan?

Ik ben vijf jaar geleden begonnen bij Dockx. Marcel, de Shop Manager van Luik, was op zoek naar een Service Shop Agent voor het filiaal in Luik. En op deze vraag ben ik met veel plezier ingegaan. In het begin hadden we een kantoor vlakbij de Botanische Tuinen, maar om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen zijn we verhuist naar een groter kantoor. Daar zitten we nu nog steeds. Behalve in Luik, werkte ik - tot de sluiting begin dit jaar - ook in het filiaal in Verviers. 

 

Wat zijn je voornaamste taken?

Als Service Shop Agent is het mijn taak om klanten te verwelkomen, te adviseren en te helpen met de diensten die ze nodig hebben (auto, bestelwagen, vrachtwagen, verhuisdozen, verhuismateriaal,…). Om een goede dienstverlening te kunnen garanderen, hou ik me dus bezig met de dagelijkse planning, het beantwoorden van e-mails en telefoontjes, maar ook het bedienen van klanten aan de balie.

 

Wat onderscheidt Dockx volgens jou van zijn concurrenten? 

Onze vriendelijke ontvangst, beschikbaarheid en klantenservice zijn de grootste troeven van Dockx. Onze klanten in Luik komen terug voor onze glimlach, het goed humeur van ons team en de service die we bieden. 

 

Wat is je meest memorabele Dockx moment? 

Dat is de eerste aanvraag voor een voertuig die me meteen naar het racecircuit van Spa-Francorchamps leidde. Het was een super unieke en nieuwe ervaring, waardoor ik ook eens kon kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat.  

 

Heb je zelf een passie voor wagens? 

Een passie voor voertuigen heb ik niet, maar ik waardeer mooie auto’s wel. En dankzij mijn job bij Dockx ben ik veel meer te weten gekomen over de autowereld. 

Mijn favoriete auto is de Lotus Elise. Ik hou al zo lang van het uiterlijk van deze auto dat het moeilijk is om er vanaf te komen.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik train regelmatig om fit te blijven. Vanwege een blessure kan ik geen American football meer spelen, dus vervang ik het op deze manier. Verder luister ik veel naar muziek, zowel op het werk als thuis. En vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, ongeacht wat we doen. Iets gaan eten of drinken, een concert of een escape spel. Ik ben overal voor te vinden.

 

Naar welke muziek luister je graag ?

Ik luister naar veel verschillende genres! Ik kan switchen van hardrock naar rap, electro of instrumentaal en nog veel meer.

 

Hoe breng je jouw vakanties graag door? 

Ik breng mijn vakanties door in Zuid-Frankrijk, daar bezoek ik vrienden die ter plaatse wonen. Vanwege Covid ga ik momenteel niet ver op reis.

Als ik op vakantie ben vind ik het heerlijk om van alles te doen: de omgeving ontdekken, een uitstap maken of af en toe eens gewoon lekker ontspannen. Een hele vakantie niks doen zou ik niet kunnen. 

De meest memorabele reis die ik al gemaakt heb, was naar Japan. Hier heb ik een tour gedaan door de drie grootste steden: Tokyo, Kyoto en Osaka.


Welk talent zou je graag hebben, maar bezit je helaas niet? 

Ik zou dolgraag veeltalig zijn. Ik ben dol op reizen en de mogelijkheid hebben om met mensen uit verschillende plaatsen te praten lijkt me fantastisch. Het sociale contact met de bevolking maakt deel uit van de reiservaring.