Maak kennis met Dimitri Delcour

Maak kennis met ons financieel wonder: Dimitri Delcour. Wanneer het met cijfers en kosten te maken heeft, is Dimitri de man waarop we kunnen rekenen. Hij is reeds 3 jaar de rechterhand van Joeri Dockx als het op het financiële aspect aankomt. Rapportages en analyses over onze omzet? Jaarrekeningen? ... Dimitri neemt het maar al te graag voor zijn rekening. Dit doet hij samen met de expertise van zijn ijzersterke accountants Brigitte en Elke. Op deze dames kan hij altijd bouwen. Als hij niet bezig is met de dagelijkse controle van de boekhouding, kan je hem in zijn vrije tijd vinden bij zijn gezin. Hij houdt ervan om vader te zijn van zijn dochter en plusdochter en daarbij is hij ook gelukkig getrouwd. Lees hier meer over Dimitri zijn ambities en geluksmomenten in zijn leven.

Maak kennis met Dimitri Delcour, Financial Controller bij Dockx.

Kan je iets vertellen over het verloop van je loopbaan? 

Sinds 3 december ben ik drie jaar in dienst als Financial Controller bij Dockx. Ik vond niet meer de uitdaging die ik zocht in mijn vorige job als boekhouder en was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de financiële wereld. Via LinkedIn kwam ik de vacature voor Financial Controller tegen en heb ik mijn kans gewaagd. Nu, drie jaar later, kan ik nog altijd met veel voldoening zeggen dat ik de juiste beslissing genomen heb. Ik heb al enorm veel geleerd en blijf groeien. COVID heeft ook voor veel extra uitdagingen gezorgd, dus het is beslist niet saai geweest bij ons op de boekhoudafdeling. Ik ben zeer tevreden met de resultaten die we geboekt hebben en met waar ik nu sta. Het is al een uitdagend en leerrijk traject geweest. 

 

Wat motiveert je om elke dag met plezier naar je werk te gaan? 

Ik vind het heel belangrijk dat als je ergens werkt, je ook graag naar je werk gaat. De band met de collega’s is hiervoor cruciaal. De samenwerking met ‘mijn 2 dames’ is belangrijk om de afdeling goed te runnen. En dat zit helemaal goed! We hebben een hele goede dynamiek. Mijn werk is ook nooit saai. Dockx is een dynamisch bedrijf dat niet stil staat. Zo hebben we de afgelopen paar jaar veel verwezenlijkt: een nieuwe website, een unieke applicatie,… Al deze projecten hebben een grote impact voor ons en voor de toekomst van ons bedrijf. Het is leuk om hier deel van uit te maken. 

 

Wat zijn je voornaamste taken? 

Ik heb een heel breed takenpakket. Mijn voornaamste taak is om er, samen met Joeri Dockx, voor te zorgen dat Dockx Rental rendabel blijft. Als Financial Controller is het cruciaal dat ik snel kan inpikken op de cijfers en dat ik toezicht hou dat alles goed verloopt en klopt. Zodat we op basis van deze informatie de juiste beslissingen voor het bedrijf kunnen nemen. Daarnaast moet ik ervoor zorgen dat mijn twee boekhoudsters ook tevreden blijven. Qua sfeer ontbreekt het daar zeker niet aan. 

 

Wat is je meest memorabele Dockx moment? 

De lancering van de nieuwe website en de applicatie. De uitrol en de resultaten hiervan zijn echt indrukwekkend. Deze lanceringen zijn een mijlpaal binnen Dockx, waarvan ik blij ben dat ik die heb mogen meemaken. Op persoonlijk vlak, is mijn individuele groei zeker ook memorabel. De rapportagens in PowerBi die ik gelanceerd heb én die ook echt werken zijn mijn pronkstuk waar ik heel trots op ben. 

 

Ben je zelf gepassioneerd door wagens? 

Eén van de redenen voor mijn sollicitatie bij Dockx was mijn interesse in de autowereld. Wagens hebben mij altijd geïnteresseerd. Mijn voorkeur gaat uit naar stoere en sportieve auto’s, zoals de BMW X5 en de Mercedes GLE. 

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Samen genieten met mijn gezin. Ik spendeer de meeste vrije tijd samen met mijn kinderen en vrouw, dat is voor mij het belangrijkste. Daarnaast ga ik ook graag uit eten met een lekker glaasje erbij. 

 

Hoe breng je het liefst je vakantie door?

Vakantie is voor mij tot rust komen. Dat doe ik het liefst met een all-in vakantie samen met mijn gezin op een zonnige bestemming. Zon, eten, drinken en familie, dat is puur genieten. Later, wanneer de kinderen het huis uit zijn, zou ik samen met mijn vrouw ook verre reizen willen maken. Amerika, Dubai, Zuid-Afrika: allemaal bestemmingen die me ook aanspreken.  

 

Ben je muzikaal? 

Ik zou de dag niet kunnen doorbrengen zonder muziek, het is voor mij heel belangrijk. Vroeger speelde ik zelf piano, dit heb ik jammer genoeg wat laten verwateren. Maar ik ben er zeker van dat ik dit ooit terug zal oppikken, en dan koop ik ineens ook een vleugelpiano (lacht). Ik heb niet echt een favoriet genre muziek, ik hoor alles graag – zolang het maar geen hard rock is. 

 

Wat is je persoonlijke hoogtepunt uit je leven? 

Dat is zonder twijfel de geboorte van mijn dochter. De geboorte van een kind is het mooiste wat er is en valt met niks te vergelijken. Ik denk nog vaak terug aan die dag, het is een onwezenlijke en onvoorstelbare gebeurtenis geweest. En ik sta nog altijd versteld van de prestaties van mijn vrouw. Een maand voor de geboorte, zijn we ook getrouwd. Dat was eveneens een zeer mooi moment uit mijn leven. Op korte periode hebben we dus veel meegemaakt, het was een intense en prachtige periode. 

 

Welk talent zou je graag hebben, maar bezit je helaas niet? 

Ik ben momenteel heel tevreden met wie ik ben en wat ik kan. Het is misschien stom om te zeggen, maar ik heb niet direct iets wat ik nog heel graag wil kunnen. Ik ben tevreden met wat ik kan, met de bagage die ik heb en waar ik nu sta in mijn leven. Ik ben een tevreden man. 

 

Wie of wat doet je lachen? 

Mijn kinderen. Wanneer ik na een zware dag thuis kom en mijn kinderen zie dan ben ik al mijn zorgen snel vergeten. Ze kunnen je met domme dingen doen lachen, waardoor je de serieuze zaken snel vergeten bent. Mijn jongste dochter is ook echt een kopie van mij. Ze trekt dezelfde gezichten en doet dingen die ik ook zou doen. Met deze gelijkenissen kan ik ook enorm lachen.

 

Wat is je grootste ambitie in het leven?

Op zakelijk vlak is dat om nog verder door te groeien. Mijn grootste ambitie is om CFO te worden. Dat is zo altijd geweest. Op persoonlijk vlak is het mijn ambitie om mijn gezin alles te kunnen geven wat ze nodig hebben en verdienen. Ik streef ernaar een goede vader en man te zijn voor mijn vrouw en kinderen. Het is niet altijd een even gemakkelijke taak, maar ik doe er alles aan om dit zo goed mogelijk te doen voor de rest van mijn leven.