Welke spullen in welke verhuisdoos?

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan check je best welke verhuisdozen en verhuismateriaal je nodig hebt om je spullen veilig naar je nieuwe thuis te brengen. Vertrouw op onze handige inpaktips en slimme verhuisoplossingen, en hou verhuisstress buiten. 

Dockx-verhuisdozen

Welke spullen in welke verhuisdoos? Volg ons stappenplan en verhuis zonder zorgen.

Een vlotte verhuis begint met de juiste verhuisdoos. Om je spullen onbeschadigd naar jouw nieuwe woning te krijgen, zijn verschillende soorten verhuisdozen een must. Zo bespaar je jezelf een hoop frustratie. We geven je enkele tips om de juiste verhuisdozen selectie te maken: 
 

  • Boekendoos: een boekendoos heeft een extra hoog draaggewicht en is daarom ideaal voor zwaardere spullen, zoals je favoriete boeken en fotoalbums. 
  • Linnendoos: een linnendoos is iets breder dan een standaard doos waardoor je verschillende stapeltjes kleding makkelijk naast elkaar kan opbergen. 
  • Serviesdoos: een serviesdoos heeft een extra stevige bodem zodat je borden, pannen en potten veilig stapelt. Door een glasverdeling aan de serviesdoos toe te voegen, verhuis je zelfs de meest delicate champagnecoupes zonder zorgen.
  • Archiefdoos: ook je bureauruimte verdient een apart type verhuisdoos. Berg je bureauspullen veilig op in stevige archiefdozen met handvaten.
  • Garderobedoos: verhuizen zonder kreuken? Kies voor een hoge verhuisdoos met binnenin een kleerhanger. Zo blijft je garderobe kreukvrij, ook als je niet meteen tijd hebt om de doos uit te laden.
  • Sleuteldoos: bang dat je de kleine voorwerpen verliest tijdens de verhuis? Niet met de oranje gekleurde verhuisdoosjes waarin je opladers, afstandsbedieningen, sleutels en zo veel meer kwijt kan. 
  • Kinderverhuisdozen: zelfs kinderen helpen graag verhuizen als ze hun spullen in leuke verhuisdozen kunnen stapelen. Dockx heeft een extra leuke verhuisdoos, waarbij je kind alle fantasie kan gebruiken om de doos te beschilderen of in te kleuren. Zo wordt verhuizen een vrolijke activiteit. 
  • Plastic opbergdoos: op zoek naar een duurzamere doos? Plastic dozen zijn perfect geschikt om ook achteraf spullen stofvrij te bewaren zoals dekens, kleding, speelgoed, dekbedden, kussens en lakens.
Ontdek het volledige aanbod verhuisdozen

Verhuispakketten op maat

Geen idee hoeveel verhuisdozen je moet kopen? Een gezin van 3 personen heeft ongeveer 30 verhuisdozen nodig. Als je thuis met 5 personen bent, koop je best 70 verhuisdozen. Dat is een raming, want de grootte van een verhuisinboedel schatten, is niet altijd even makkelijk. Veel hangt af van de gezinsgrootte, het type woning en hoe lang je er al woont. Daarom bundelden we onze verhuiservaring en stelden we 4 verhuispakketten samen waaruit je kan kiezen. Zo eenvoudig kan verhuizen zijn!

Koop je verhuispakket eenvoudig online
Verhuispakket-2-3-personen

Verhuizen doe je zo

Om je spullen snel en veilig in te pakken, kan je beroep doen op een heel arsenaal aan inpakmateriaal dat je zelfs in het heetst van de verhuisstrijd niet in de steek laat. Met een selectie van het juiste materiaal geraken je spullen efficiënt en veilig op de plaats van bestemming. Enkele tips:

Ontdek het volledige aanbod inpakmateriaal

Extra tip!

Bespaar jezelf tijdens de verhuis veel tijd én moeite dankzij handige verhuistools, zoals spanlinten, rolplanken, steekwagens, … Deze helpen je efficiënt goederen te verhuizen en transporteren. 

Bekijk alle verhuistools

Verhuis zelf doen of laten doen?

Dockx Rental heeft alles in huis voor een vlotte verhuis: van verhuisdozen of een verhuiswagen tot een zelfbouwladderlift. Maar je kan jouw verhuis ook met een gerust hart uit handen geven. Onze Dockx Movers pakken je spullen met zorg in en zetten alles met de ladderlift in de verhuiswagen. Demonteren en monteren van meubilair, af- en aankoppelen van elektrische apparaten: de verhuisexpertise van onze Movers is eindeloos. 

Verhuisbedrijf Dockx Movers
Verhuizen met verhuisbedrijf Dockx Movers