Ford Mustang: Old vs New

Wist je dat Dockx Rental voor elke gelegenheid het juiste voertuig heeft? Niet alleen verhuiswagens zijn te huur, maar ook personenwagens, rolstoelwagens, vrachtwagens, aanhangwagens en motoren. Maar de meest tot de verbeelding sprekende wagens zijn ongetwijfeld onze sportwagens en oldtimers. De Ford Mustang is één van de sterkhouders in beide categorieën, en wij leggen je uit waarom. 

Ford Mustang GT 2019 en Ford Mustang '64 1/2

Geschiedenis

De Ford Mustang is één van de meest frappante modellen van het Amerikaanse autobedrijf Ford. De naam verwijst naar het paardenras Mustang, waarbij het galopperende paard in de grille het kenmerk werd. Het eerste exemplaar rolde in 1964 van de productieband en sindsdien zijn er zeer veel van verkocht. Het sportieve uiterlijk maakte de wagen zeer succesvol in de VS en ook vandaag is deze nog steeds zeer populair. Je kan bij Dockx twee iconische Mustang-modellen huren: De Mustang GT 2019 en de Mustang ‘64 1/2. Perfect als ceremoniewagen of als stijlvolle compagnon tijdens een weekendje weg.

Ford Mustang GT 2019

Klaar om jouw American Dream in vervulling te laten gaan? De Ford Mustang GT 2019 is een iconische sportwagen die met kop en schouders boven zijn Europese concurrenten uitsteekt. Deze unieke Mustang met 6 versnellingen valt niet te onderschatten. Met de krachtige 5.0-liter V8-benzinemotor en een vermogen van 450 pk accelereert deze fantastische auto in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, met een topsnelheid van 250 km/u. Deze achtcilindermotor, met 4951 cc, zal je dus niet in de steek laten.

Ford Mustang cabrio rood 2019

De Ford Mustang GT is de hedendaagse versie van de klassieke muscle car. De klassieke grille herken je meteen, met galopperende mustang erop. Maar de rest van de wagen kreeg een aerodynamische upgrade die een straaljager zou doen blozen. Bij Dockx hebben we deze topper met typische muscle car-look in een mooie rode kleur beschikbaar!

Ford Mustang ‘64 1/2

Gloednieuw in het aanbod oldtimers is de Ford Mustang ‘64 1/2. Een cabrio die net geen zestig jaar geleden ontworpen werd om zowel met de Amerikaanse Chevy Corvette Sting Ray als met wagens van Europese makelij in concurrentie te gaan. Deze Mustang is de eerste die voor de massamarkt werd geproduceerd, en dus een klassieker in het genre. De zwarte coupé die binnenkort misschien even de jouwe is, heeft een V8 motor met 298 pk en 4735 cc onder de motorkap. Daarbovenop rij je vlot dankzij de automatische versnellingsbak.

Ford Mustang 64 1/2

Met deze klassieker waan je je onmiddellijk in een autorace door de Alpen met Sean Connery. Dit is namelijk de klassieke Mustang uit de James Bond film Goldfinger uit 1964. Met deze wagen begon de mythe van de Mustang, als autoliefhebber mag je hem niet links laten liggen.

Zonnig weekendje weg op de planning? Deze classic Mustang is misschien wel jouw ideale reisgezelschap én onze nieuwste family member.

Huurvoorwaarden van deze klassiekers

Wat kosten ze? De Mustang GT huur je al vanaf 275 euro per dag en voor de Mustang ‘64 1/2 betaal je 350 euro per dag, exclusief btw. Om met deze prachtige wagens te rijden, moet je minstens dertig jaar oud zijn en minstens drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Vervolgens is het huren ervan goedkoper per week of per maand. Kies je Ford Mustang en reserveer hem snel, gemakkelijk en zonder zorgen online.

Zin om te cruisen in jouw droomwagen? Neem zeker een kijkje in ons uniek aanbod oldtimers en sportwagens.

Bekijk ze hier