Verhuis met Dockx Rental verhuiswagen in woonwijk

Wat kost jouw verhuis?

Voordat je naar je nieuwe woning of appartement verhuist, reken je best uit hoeveel die verhuis jou ongeveer zal kosten. Wees gerust: bij Dockx is er voor elk verhuisbudget een oplossing. Je verhuiskosten worden bepaald door een aantal factoren: doe je alles zelf of neem je professionele verhuizers onder de arm? Hoeveel verhuisdozen en hulpmiddelen heb je nodig? Hoe groot is je inboedel en wat is je langste stuk? Welke verhuiswagen kies je? Lees hier met welke verhuiskosten jij best rekening houdt. 

Voorbereiding is alles 

Om onverwachte verhuiskosten te vermijden, maak je best een duidelijk verhuisplan. 

  • Bereken hoeveel tijd je nodig hebt om te verhuizen en reserveer tijdig je verhuiswagen en verhuislift. Vanaf 5 dagen of op een zondag of een weekdag is de huurprijs meestal voordeliger.
  • Schat de grootte van je inboedel in. Bereken aan de hand hiervan hoeveel verhuisdozen en welk verhuismateriaal je nodig hebt. Door alles in één keer te kopen, profiteer je misschien wel van een hoeveelheidskorting.
  • Kleine spullen pak je zelf in. Een bed of kast kan je zelf demonteren om tijd en kosten te besparen.
  • De afstand tussen je oude en nieuwe woning speelt ook een rol in de prijs. Een verhuiswagen die maar 30 km moet rijden of eentje die 250 km moet afleggen? Dat voel je in je budget. Als je een grote afstand moet afleggen, is het misschien handiger om je verhuiswagen op een andere locatie in te leveren.
  • Zoek extra helpende handen om tijd en kosten te besparen. Door familie of vrienden in te schakelen krijg je meer werk gedaan op korte tijd. 
  • Neem je liever professionele verhuizers onder de arm? Kies een verhuisbedrijf bij jou in de buurt om voorrijkosten te vermijden. 

Weet je toch niet goed hoe je aan je verhuis moet beginnen?

Lees hier onze handige verhuischecklist die je helpt bij de voorbereiding van je verhuis. 

Verhuischecklist

Welke verhuiswagen aan welke prijs?

De grootte van je inboedel bepaalt welke verhuiswagen jou op het lijf is geschreven. Doorgaans kan je kiezen uit bestelwagens en verhuiswagens.

Reken uit hoeveel laadvermogen en laadvolume je juist nodig hebt. Als je de inboedel van een kleine studio verhuist, is een kleine bestelwagen net wat je nodig hebt. De kleinste modellen hebben een laadruimte van 6 m³. Voor de verhuis van een huis of appartement raden we een verhuiswagen met een gemiddelde laadruimte van 19 m³ aan. Dit zijn meteen ook de populairste verhuiswagens. Maar denk er ook zeker over na of je een voertuig mét laadklep wil voor extra comfort. Of heb je nood aan een wagen met trektaak?

Hou voor de huur van een bestel- of verhuiswagen rekening met dagprijs tussen 85 euro en 200 euro. Denk er ook zeker aan om een extra verhuisset of andere verhuistools te huren. Een verhuisset bestaat uit een rolplank, verhuisdekens- en linten. Met die tools bespaar je veel tijd en moeite tijdens de verhuis. 
 

Extra tips om de verhuiskost te drukken: 

  • Prik een datum tijdens de week of op zondag: zo huur je verhuiswagens aan een goedkoper tarief dan in het weekend. 
  • Om extra stress te vermijden, kies je best voor een afkoop vrijstelling. Zo moet je bij eventuele schade veel minder betalen en ben je zeker van een lage schadekost. 
  • Kies een verhuurbedrijf bij jou in de buurt. Zo beperk je de kosten voor extra kilometers en bespaar je op het brandstofverbruik. 

Inpakken en wegwezen 

Verhuizen kan niet zonder de nodige verhuisdozen en inpakmateriaal. Daar moet je ook rekening mee houden tijdens de raming van de kosten. Om de prijs te weten te komen van inpakmateriaal, kunnen we je Dockx Boxes aanraden. Op de grootste webshop voor inpakmateriaal van het land vind je echt alles: verhuisdozen, tape, matrasbeschermers, hoekbeschermers, vloerbescherming, bubbelfolie,... Je kan hier ook kiezen voor een verhuispakket. Het aanbod bestaat uit vier pakketten die zijn samengesteld door verhuisexperten en alle nodige verhuisdozen- en materiaal bevatten voor jouw verhuis.

Hou rekening met een kost tussen 60 euro en 300 euro voor de aankoop van jouw verhuisdozen- en materiaal.

Verhuizen naar een verdieping? 

Ook voor een zelfbouwladderlift is er een prijs. Ga je verhuizen naar een appartement of een woning met een verdieping? Dan is een zelfbouwladderlift tot 9,5 meter hoogte een musthave. In een handig instructiefilmpje wordt de werking van de lift duidelijk voor je uitgelegd. Voor 85 euro kan je er tijdens de week al een dagje mee aan de slag en voor een volledig weekend tel je 150 euro neer.

Heb je liever een verhuislift met bediener voor meer comfort? Of zoek je een verhuislift die tot de 12de verdieping reikt? Contacteer dan een verhuisbedrijf bij jou in de buurt. 

Verhuis gerust met een zakelijke partij

Je kan op verschillende manieren bezuinigen op je verhuiskosten. Je bespaart het meest als je de verhuis volledig zelf bolwerkt of de hulp van vrienden en familie inschakelt. Doe je toch liever een beroep op professionele en betrouwbare verhuizers? Verhuisbedrijf Dockx Movers biedt handige verhuisformules aan. Deze kan je volledig op jouw maat afstemmen: met een grote of kleine verhuiswagen, met 2 of meer professionele en ervaren verhuizers, met of zonder ladderliftservice,… De prijs is afhankelijk van de gekozen formule. Contacteer Dockx Movers voor verhuisplan op maat. 

Heb je zin gekregen om jouw verhuis op maat te plannen?

Dockx Rental helpt je hier graag bij. Bij ons kan je terecht voor je verhuiswagen, inpakmateriaal, verhuispakketten en professionele verhuizers. Nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met ons!

Contacteer ons