Maak kennis met Michiel

Maak kennis met Michiel, onze Team Leader Fleet. Al 17 jaar lang kunnen we op Michiel rekenen. Hij is ondertussen een vaste en onmisbare waarde bij Dockx. Kom hier meer te weten over onze sympathieke en gedreven collega. 

Michiel - Team Leader Fleet bij Dockx Rental

Je bent al heel wat jaar werkzaam bij Dockx, hoe is je carrière verlopen? 

17 jaar geleden ben ik bij Dockx begonnen als mechanieker. Na een paar jaar ben ik steeds meer administratieve taken beginnen ondersteunen, waardoor ik uiteindelijk op den bureau terecht ben gekomen. Sinds 2013 leid ik, als Team Leader Fleet, een klein team van 3 mechaniekers en 1 chauffeur. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor de herstellingen, het onderhoud en de keuringen van het volledige wagenpark bestaande uit 1400 voertuigen. De organisatie en planning hiervan komt bij mij terecht. Mijn takenpakket is dus heel uitgebreid en gevarieerd, dat houdt het elke dag interessant en uitdagend.  

Hoe ziet een dag er bij jou meestal uit? 

Ik sta op rond 6 uur en begin de dag met een tas koffie en het lezen van mijn e-mails. Zo krijg ik meteen een goed overzicht van de prioriteiten voor de dag. Rond 07u15 arriveer ik op kantoor. 

Als eerste werk op kantoor bekijk ik wat er is binnengekomen van nachttransfers. Hier maak ik werkorders van en deze verdeel ik op het planbord van de mechaniekers. Van zodra het atelier aan het werk gezet is, bekijk ik de nodige herstellingen die zijn aangevraagd in ProPlanner door onze Shop medewerkers. Doorheen de dag blijven er nieuwe werkorders – en mogelijke spoedherstellingen – binnenkomen waardoor de planning meermaals per dag kan veranderen. Je moet er rekening mee houden dat we per week ongeveer 130 tot 140 voertuigen binnenkrijgen voor een herstelling. Dat is een hele organisatie, én hard werken. Van zodra een voertuig klaar is, wordt dit overgedragen aan mijn collega Sven die op zijn beurt de transferplanning regelt. Onze garage is een goed geoliede machine.

Naast het opstellen van de werkorders, volg ik ook de planning op voor het onderhoud en de keuringen van de voertuigen. We hebben een wagenpark van 1400 voertuigen, waardoor ik hiervoor toch ongeveer 3 keer per week een planning voor moet opmaken. 

Een ander groot onderdeel van mijn takenpakket is het contact met externe leveranciers. Zo doe ik o.a. de prijsvergelijkingen voor de aankoop van onderdelen van het wagenpark, heb ik contact met garages waarmee we samen werken voor onderhoud, externe herstellingen, (technische) keuringen, … Wanneer een voertuig dan terug komt van een herstelling of een keuring, controleer ikzelf of iemand van mijn team dit voertuig ook nog. 

Doorheen de dag krijg ik ook veel vragen, mails en telefoons die ik moet opvolgen. Ik heb dus een heel gevarieerde en interessante job waarbij planning dé uitdagende kerntaak is. 

Rond 17 uur vertrek ik meestal naar huis. ’s Avonds in mijn vrije tijd ga ik soms tennissen met mijn vrouw, zwemmen met mijn dochter of vind je mij wel eens terug op café met een lekkere pint. En binnenkort kan ik eindelijk terug Aikido gaan doen. 

Wat vind je het leukste aan je job? 

Bij Dockx is er een aangename en gemoedelijke werksfeer. Het contact met de collega’s is hierdoor heel fijn. Ik krijg er veel voldoening van om mijn collega’s (telefonisch) verder te helpen. Ook de variatie en flexibiliteit in de job zorgen ervoor dat mijn dagen uitdagend blijven. Kortom, het totaalpakket is heel leuk. 

Wat zijn je persoonlijke doelen nog? 

Momenteel ben ik heel tevreden met het traject dat ik al heb afgelegd bij Dockx. Hierdoor ben ik persoonlijk al heel hard gegroeid. Het is moeilijk te zeggen in welke mate ik mijn verantwoordelijkheden nog verder kan uitbreiden. Dockx is een dynamisch bedrijf, dus wie weet waar de toekomst mij nog brengt

Wat wou je als kind later worden? 

Als kind wou ik altijd bankdirecteur worden. Ik denk dat ik deze droom had omdat ik in de voetsporen van mijn papa wou treden. Rond mijn twaalf jaar heb ik deze droom opgegeven. Toen was het niet meer cool om te doen wat je ouders doen (lacht)

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Ik ben een paar jaar geleden geopereerd aan mijn rug. Hierdoor heb ik hetgeen wat ik het heel graag doe in mijn vrije tijd moeten opgeven: Aikido. In september mag ik dit eindelijk terug opstarten. Hier kijk ik heel hard naar uit. Mijn grote ambitie is om de zwarte gordel te halen.