Dockx moving service_high-res

Professionele verhuisdienst of alles zelf doen?

Professionele verhuisdienst of zelf de handen uit de mouwen steken?

Verhuizen is een ingrijpend gebeuren dat de nodige voorbereiding, een strak draaiboek en voldoende ondersteuning vraagt. Wat bijgevolg tot de vraag leidt: moet je die verhuis zelf uitvoeren of een beroep doen op een professionele verhuisdienst? Welke argumenten spreken in het voordeel van zelf aan de slag gaan en welke sturen je richting erkend vakmanschap? Voor beide valt uiteraard iets te zeggen.

 

Hoe groot en betrouwbaar is je netwerk?

Misschien het eerste waaraan je denkt als je een verhuis begint te plannen: kan ik rekenen op vrienden en familie? Misschien is het naïef te denken dat het antwoord op die vraag sowieso ‘ja’ is. Veel mensen zullen wellicht welwillend zijn om te helpen, maar als puntje bij paaltje komt hebben ze andere plannen. Bovendien moet je niet alleen nagaan of er sprake is van nuttige helpende handen – wat heb je aan een neef die, hoe bereidwillig ook, een echte brokkenpiloot is? – maar ook of die vrienden en familieleden het broodnodige verhuismateriaal hebben zodat je kosten kunt besparen. Denk aan zaken als een bestelwagen, dozen, een leegstaande garage voor noodopslag, of gewoon heel veel ervaring met of expertise in inpakken of verhuizen.
Met een professionele verhuisdienst ruim je die onzekerheid alvast van de baan, want eenmaal geëngageerd tekenen de verhuizers exact zoals afgesproken present en leveren ze het werk exact zoals je het verwacht had. Professioneel dus.

 

Wat is je beschikbare budget?

Budget is een doorslaggevende factor omdat een professionele verhuisdienst nu eenmaal geld kost. Er zijn de manuren van de verhuizers, het transport van de spullen, de huur van bestel- en verhuiswagens, de verhuislift, een mogelijke weekendtoeslag en misschien zelfs benodigde opslagruimte. Tegenover die investering staat wel dat je verhuis gegarandeerd een stuk vlotter, sneller en brokkenvrij zal verlopen. Bovendien verhuizen professionele verhuisdiensten uiteraard (ook) in de week, terwijl je wat vrienden en familie betreft doorgaans alleen in het weekend op hen kunt rekenen. Aan jou dus om de overweging te maken.  

 

Beschik je over het nodige materiaal? 

Een professionele verhuisdienst komt aan de start met al het nodige materiaal, gebaseerd op de nodige afspraken, inschattingen en uiteraard jarenlange ervaring. Verhuiswagens, verhuislift, bevestigingslinten, werkhandschoenen, extra verhuisdozen, dekens… Alles is vanaf het begin voorhanden. Uiteraard kun je dat allemaal ook zelf regelen. Hou er rekening mee dat je daarnaast wellicht ook nog een parkeervergunning zult moeten aanvragen, de buren moet verwittigen, de logistieke puzzel van de verhuis moet leggen… 

 

Heb je genoeg tijd?

Dat klinkt misschien minder als een overweging, maar niet zelden is een verhuis iets dat snel moet gebeuren. In dat geval is het raadzaam om zelf de handen uit de mouwen te steken, omdat afspraken met verhuisfirma’s vaak al weken- of zelfs maandenlang op voorhand moeten worden vastgelegd. Hoe meer tijd, hoe meer het argument neigt in de richting van een professionele verhuisdienst.

 

Dus?

Of je ervoor kiest om alles zelf te doen of om een beroep te doen op een professionele verhuisdienst zoals Dockx Movers, hangt af van meerdere factoren, zoals budget en beschikbare tijd. Daarnaast moet ook een rist nevenfactoren in beschouwing worden genomen: woon je in de stad, een dorp of op het platteland? In een vrijstaande woning, een gevelhuis of een appartement? Weet vooral dat een professionele verhuisdienst misschien wel geld kost, maar dat je daar in de eerste plaats gemoedsrust mee koopt. En die is in een verhuiscontext vaak onbetaalbaar!

Reken op Dockx Movers of Dockx Rental als jouw vaste verhuispartner!