In vijf stappen de juiste verhuiswagen kiezen

Verhuizen, het is een hele karwei. Alle spullen uitpluizen, inpakken en vervolgens de dozen labelen (een aanrader!). Om alvast één ding van je ellenlange to-do lijst te halen, kun je vooraf al een verhuiswagen bij Dockx reserveren. Hierin verhuis je al je spullen vlot en veilig. In ons aanbod vind je verschillende types verhuiswagens terug. Een stappenplan om de juiste verhuiswagen op maat van jouw noden te kiezen.

Verhuis met Dockx Rental verhuiswagen

1. Het juiste rijbewijs

Bij sommige verhuiswagens volstaat het niet enkel in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Met een rijbewijs BE mag je wel álle verhuiswagens besturen. Deze extra code wordt op rijbewijzen die behaald zijn na 1 mei 2013 benoemd als C1+E.

Bekijk ons aanbod verhuiswagens voor rijbewijs B en BE.

2. Gewicht van je inboedel

Iedere laadruimte heeft een ander maximumgewicht. Te zwaar beladen wagens slingeren sneller in bochten en hebben een langere remweg, en ze kunnen bovendien hoge boetes opleveren bij een wegcontrole. Daarom doe je er goed aan voor de verhuis het gewicht van je inboedel te berekenen

3. Formaat verhuisspullen

De hoogte en de lengte van je spullen bepalen welke maat verhuiswagen geschikt is voor jou. Een hoge koelkast, een bank met liggedeelte of een groot bureau, het zijn allemaal spullen waar je rekening mee moet houden. 

4. Laadklep nodig?

Een verhuiswagen met laadklep, zoals de Easy Box, is praktisch voor het in- en uitladen van zware spullen. Anders krijg je die vintage, driedelige houten kast van je grootmoeder nooit mee naar je nieuwe woonst. 

5. Inhoud laadruimte

Wanneer je nieuwe woonst één dorp verderop ligt, kan het geen kwaad om enkele keren op en neer te rijden. Als je daarentegen een nieuwe provincie gaat verkennen, kan een verhuis extra lang duren met een te kleine laadruimte. 

Om de juiste verhuiswagen te vinden om je inboedel gemakkelijk in één keer weg te krijgen, vind je op onze website alle nodige info terug over afmetingen, laadgewicht en dergelijke meer. Ook in onze Shop kan je terecht voor extra verhuisadvies, waar onze shopmedewerkers met plezier al je vragen beantwoorden om je goed op weg te krijgen.

In iedere verhuiswagen van Dockx zijn bovendien houten bindlatten aangebracht, zo blijven al je waardevolle spullen netjes op zijn plaats. Huur er nog een aantal verhuislinten, verhuisdekens of een verhuiskit met rolplank bij en je kunt zelfs je breekbare servies met een gerust hart in de laadruimte vervoeren. Alle verhuisdozen en verhuismateriaal kan je ook online kopen

Verhuizen iedere dag van de week? Geen probleem! De verhuiswagens van Dockx kan je iedere weekdag huren tot 30 procent goedkoper. Ook tijdens de weekends kan je kiezen om een verhuiswagen één of twee dagen te huren, extra voordelig op zondag. 

Vind een overzicht van alle verhuiswagens hier