Een motor voor elke gelegenheid: huur en verken diverse rijopties

Met de eerste zonnige dagen dromen we allemaal luidop van de zomer, al zeker de motorrijders onder ons. En met een nieuw seizoen durft er ook al eens een nieuwe motor onze gedachten doorkruisen. Maar omdat je niet zomaar even van motor verandert als van sokken, kan je gelukkig ook een motor huren. Lees hier alles over de verschillende types motoren die je kan huren bij Dockx. Laat je inspireren en ontdek de veelzijdige wereld van motorrijden! 

Types motoren 

Bij Dockx Rental hebben we voor elk wat wils. En dat gaat verder dan de cilinderinhoud. Toegegeven, het verschil tussen 300cc tot meer dan 1800cc is best indrukwekkend, maar een motor is veel meer dan de grootte van zijn motor. Daarom delen we ze op in verschillende categorieën: touring, chopper, allroad en sport. Of je nu houdt van lange ritten over prachtige landschappen, de stoere uitstraling van een chopper, off-road avonturen of de adrenalinekick van een sportieve rit, we hebben de perfecte motor voor jou. 

 

Cruisen met Touring motoren

Toermotoren zijn ontworpen voor lange afstandsreizen met comfort in gedachten. Hun zitpositie houdt je voor lange tijd vrij van pijntjes en krampen, terwijl een windscherm niet enkel de wind, maar ook de regen grotendeels buitenspel zet. Gooi daarbij een groter-dan-gemiddelde brandstoftank en deze tourers zijn de ideale keuze voor wie onderweg zo min mogelijk de voeten aan de grond wil zetten. Een andere belangrijke eigenschap is de extra opbergruimte. Zowel de BMW R1200T als de Harley Davidson Ultra Glide CVO hebben geïntegreerde koffers en bagagerekken om makkelijk al je spullen mee te nemen voor een lange reis. Beide tourers hebben een stevig uit de kluiten gewassen tweecilindermotor - de eerste in boxer, de andere in V - maar allebei meer dan capabel om je van A naar B te vervoeren. Alleen of met twee.

 

Hop met de Chopper

De chopper van vandaag is al lang niet meer diegene die de Amerikaanse oorlogsveteranen in de jaren ‘50 ombouwden. In 2023 is het wat minder Easy Rider, en wat meer “Easy, rider.” Met een chopper rij je op je gemak, dankzij een lang en laag frame dat het zwaartepunt laag houdt. Dat is wél gebleven. Kiezen doe je hier dus vooral op eigen smaak en stijl, en dat illustreert de Kawasaki Vulcan perfect. Die hebben we in twee uitvoeringen, de S en de Classic. Perfect als kennismaking met de subcultuur. Maar wie chopper zegt, kan niet voorbij de incontournable Harley. Geen enkel merk produceerde er zoveel als Harley Davidson. De Heritage Softail CVO is dan ook de belichaming van laid back rijden, terwijl je met de Sportster CVO ook het snellere bochtenwerk niet hoeft te schuwen. Net zo min als met de Indian Scout Bobber trouwens. Of wat dacht je van het buitenbeentje van BMW, de R18 Classic? Welke je ook kiest, elk van deze choppers is een symbool van individualiteit en vrijheid.

 

Verken wegen allroad

Allroad motoren zijn populairder dan ooit tevoren. Deze zijn ontworpen om zowel op de weg als off-road te presteren. Of je nu op een lange rit gaat, door de bergen of over onverharde paden, een allroad kan het allemaal aan. Nochtans is zo’n allroad - dikwijls ook ‘adventure’ of ‘dual-sport’ genoemd – een compromis tussen een wegmotor en een dirt bike. Althans, op papier toch. In het echt blinken ze uit in veelzijdigheid, in wendbaarheid én in vermogen. En dat is dus door meer dan
enkel wat flashy valbeugels en handkappen te monteren. Toppers als de BMW R1250 GS bewijzen al generaties dienst in dit segment. Of wat dacht je van de Honda Africa Twin? Gezegend met een hoge zitpositie (en de harde maar waardevolle lessen van de brutale Parijs-Dakar passages) zijn deze allroaders een geweldige keuze voor rijders die van avontuur houden. Of je nu off-road wil blijven, of slechts het occasionele zijweggetje wil inslaan.

 

Sportief op de motor

Bij sportmotoren ligt de focus op snelheid, prestaties en wendbaarheid. Maar je hoeft helemaal geen professionele racer te zijn om te genieten van hun aerodynamica, lichtgewicht constructie en geavanceerde remmen en ophanging. Ook voor de enthousiaste liefhebber bieden ze een spannende rijervaring op de weg. Zo kan je met de Honda CB300 of CB750 al best wat sportieve grenzen aftasten. Voor de BMW S1000 XR heb je best al wat ervaring, of je tast al heel snel de grenzen van de wegcode af.

 

Je ziet, bij Dockx Rental huur je al een motor voor élke trip!