Dockx app nu ook geïntegreerd in de website

Dockx Rental is het eerste verhuurbedrijf waar je via de website de keuze krijgt tussen reserveren én afhalen van een bestelwagen via een medewerker in een Dockx Service Shop óf volledig contactloos via de applicatie. Dankzij deze integratie kan je, met behulp van een digitale sleutel, 24/7 een voertuig ophalen, zowel in de Dockx shops als bij één van onze partners. 

Hoe werkt het?

Om het nog gemakkelijker te maken, is de mogelijkheid om te huren via de applicatie nu ook geïntegreerd in de Dockx Rental website. Dankzij deze integratie kan je via de website zelf kiezen tussen de gekende traditionele verhuur met personeel of voor een contactloze verhuur met meer vrijheid om de huurperiode te kiezen en met meer beschikbare locaties. Op deze manier kan je behoorlijk wat tijd uitsparen in vergelijking met reserveren via de traditionele manier. 

Via Dockx Service Shop

Kies je in de reservatiemodule op de website voor de optie Via Dockx Service Shop, dan huur je jouw voertuig via de gekende traditionele verhuur met personeel in één van onze Dockx Service Shops. Het verhuurproces verloopt als volgt

 • Reserveer je voertuig via de website, kies de optie Via Dockx Service Shop.
 • Haal het voertuig op in de door jouw gekozen Dockx Service Shop, tijdens de openingsuren van maandag t.e.m. zaterdag van 7u30 - 12u00 en 13u - 18u30.
 • De Dockx medewerkers vervolledigen jouw registratie, maken het huurcontract op en geven het voertuig mee.
 • Breng het voertuig terug naar de door jouw gekozen Dockx Service Shop.
 • Ontvang je factuur na je huring per e-mail.

 

Voordelen:

 • Verhuur compleet aanbod voertuigen 
 • Persoonlijke service 
 • Verhuur en verkoop van verhuisdozen en verhuismateriaal

Via de app

Kies je in de reservatiemodule op de website voor de optie Via de app, dan ben je heel eenvoudig in paar stappen op weg met je bestel- of verhuiswagen

 • Reserveer je voertuig via de website, kies de optie Via app.
 • Download of open de app voor Android of Apple.
 • Meld aan met je account en vervolledig indien nodig je registratie. Je trekt via de app nog een foto van je eID en rijbewijs en je bent klaar voor vertrek. Een hele tijdswinst!
 • Betaal de waarborg via de app voordat je het voertuig gaat afhalen.
 • Start de huring via het startscherm in de app. Open en sluit het voertuig eenvoudig via jouw digitale sleutel.
 • Breng het voertuig terug naar de locatie waar je het hebt opgehaald.
 • Ontvang je factuur meteen na je huring via de app. 

Het is uiteraard ook mogelijk om de reservatie via de app zelf te maken. De keuze is aan jou!
 

Voordelen:

 • 24/7 beschikbaar
 • Meer vrijheid om de huurperiode te kiezen
 • Meer beschikbare locaties 
 • Sneller

Huren via de app: zo werkt het

Wil je jouw voertuig reserveren via de app? Ook dat is mogelijk. Bekijk hier de instructievideo en ontdek hoe gemakkelijk je een voertuig kan huren via de app. We leggen je alles stap per stap uit. 

Locaties

Dockx heeft verschillende locaties verspreid over heel België, dit zijn de Dockx Service Shops en Pick-up Points. De lijst met beschikbare afhaalpunten is afhankelijk van de keuze die je maakt: reserveren via Dockx Service Shop of reserveren via de app. 

Via Dockx Service Shop

Kies je voor een reservatie Via Dockx Service Shops, dan kan je jouw voertuig ophalen en terugbrengen in één van onze 15 Dockx Service Shops. Op deze locaties word je, tijdens de openingsuren, verder geholpen door Dockx personeel en kan je kiezen uit het volledige aanbod huurwagens.

Ben je een zakelijke klant?

Ook bedrijven kunnen vlotter een bestel- en verhuiswagen huren via de app. Zo is er voor zakelijke klanten de mogelijkheid om meerdere chauffeurs te koppelen aan één account. Op deze manier verliezen chauffeurs geen tijd bij het ophalen van het voertuig en kunnen ze onmiddellijk vertrekken. Als Fleet Manager kan je zo eenvoudig bestelwagens toewijzen en duidelijk het overzicht bewaren. Deze functionaliteit is voorlopig enkel mogelijk via de app. 

Meer info