Heb je een vraag over je autoverhuur? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Je antwoord niet gevonden? Chat met ons of neem contact op met jouw Dockx Service Shop.


Kan ik de huur van een voertuig inboeken als onkosten voor mijn bedrijf?

Een gedeelte van de autokosten voor de huur van een wagen kan afgetrokken worden van de vennootschapsbelasting. Dit aftrekpercentage is afhankelijk van de CO2-uitstoot per kilometer.

Milieuvriendelijke wagens met lage CO2-uitstoot zijn fiscaal aantrekkelijker. Informatie over de CO2-uitstoot van je Dockx huurvoertuig vind je online op de voertuigfiche. 

Terug naar vragen

Wat is het Voordeel Alle Aard (VVA) bij een huurwagen?

Wanneer een werkgever een bedrijfswagen ter beschikking stelt van zijn personeel, is het deel van het voertuiggebruik bestemd voor persoonlijk gebruik onderhevig aan belasting. Dit is gekend als voordeel alle aard (VAA). Ook woon-werkverkeer wordt aanzien als niet-beroepsmatig gebruik.

Het voordeel alle aard wordt berekend op basis van de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de wagen. Informatie over de VAA van je Dockx huurvoertuig vind je online op de voertuigfiche. Zo kan vlot het voordeel alle aard (VAA) door de personeelsdienst berekend worden. 

Terug naar vragen