Heb je een vraag over je autoverhuur? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Je antwoord niet gevonden? Chat met ons of neem contact op met jouw Dockx Service Shop.


Is de brandstof inbegrepen in de huurprijs?

De brandstof is niet inbegrepen in de huurprijs. Je vertrekt altijd met een volle brandstoftank en brengt het voertuig met een volle tank weer binnen. Lukt dat niet, dan tanken wij het voertuig voor jou vol aan onze pomp. De prijs van deze tankbeurt (brandstof tegen dagprijs) komt dan bij op je eindfactuur.

Terug naar vragen

Hoeveel kilometers zijn er inbegrepen in de huurprijs?

Een aantal gratis kilometers zijn inbegrepen in de huurprijs. Het aantal is afhankelijk van de huurperiode en het type voertuig. Vraag de tarieven per extra kilometer na in jouw Dockx Service Shop of bekijk deze op de website. Bij online reservaties krijg je steeds een overzicht van de gratis kilometers en van de kostprijs per extra kilometer.

Terug naar vragen

Naar het buitenland met het gehuurde voertuig?

Begeef je zonder zorgen met de gehuurde auto in het Europese verkeer. Kijk alvorens je vertrekt de verkeersregels, milieuwetgeving en andere lokale verkeersinfo na. Bij de huring van je wagen geven we je graag verder advies voor een onbezorgde autorit in Europa. Voor meer informatie kan je ook terecht op de website van VAB.

Als je naar het buitenland rijdt dan raden we je aan om een bijkomende reisbijstandsverzekering af te sluiten. Zonder reisbijstandsverzekering is er in geval van pech of ongeval geen repatriëring voor het voertuig, de bestuurder of andere inzittenden voorzien. Enkel in geval van een mechanisch probleem met aansprakelijkheid van de verhuurder zorgt Dockx Rental voor repatriëring van het voertuig indien het voertuig voor herstelling moet achter gelaten worden. In geval van pech of ongeval voorziet Dockx in telefonische bijstand 24u op 24 en 7 dagen op 7.

Gebruik van Dockx huurvoertuigen is toegestaan in de volgende landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Schotland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Gebruik van Dockx huurvoertuigen is toegestaan in de volgende landen, maar in deze landen geniet je niet van de 24/7 technische bijstand: Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. 

Gebruik van Dockx huurvoertuigen is verboden in de volgende landen: Albanië, Algerije, Azerbaijan, Ijsland, Iran, Marokko, Moldavië, Oekraïne, Roemenië, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Wit-Rusland.

Terug naar vragen