Heb je een vraag over je autoverhuur? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Je antwoord niet gevonden? Chat met ons of neem contact op met jouw Dockx Service Shop.


Een voertuig afhalen, wat moet ik meenemen?

Bij het afhalen van het voertuig moet je de volgende documenten voorleggen:

  • geldige Belgische identiteitskaart;
  • geldig Europees rijbewijs; 
  • kredietkaart of bankkaart (de titularis van de kredietkaart moet aanwezig zijn bij ophaling van het voertuig).
Terug naar vragen

Een voertuig binnen brengen, hoe verloopt dat?

Je brengt het voertuig binnen op de dag dat het huurcontract afloopt, vóór 07u30 ’s morgens, tenzij je een ander tijdstip hebt afgesproken. 

  • Huur je tot en met zaterdag, dan breng je het voertuig op zaterdag vóór 17u30 binnen.
  • Huur je tot en met zondag, dan breng je het voertuig op maandag vóór 07u30 terug.

Het voertuig buiten de openingsuren terugbrengen is mogelijk. Je zet het huurvoertuig af op de parking van de Dockx Service Shop waar je het hebt afgehaald. Je sluit het voertuig volledig af en deponeert de autosleutels in de daarvoor voorziene sleutelbus. Opgelet: je blijft als huurder verantwoordelijk voor het voertuig zolang het voertuig niet werd binnen genomen door een Dockx medewerker. 

We verwachten van jou dat je het voertuig proper - langs binnen én buiten - en volgens de afspraken op het huurcontract binnen brengt. Er kan een meerprijs worden aangerekend indien het voertuig niet proper is. 

Het is verboden om te roken in de voertuigen. Indien er toch een rookgeur wordt vastgesteld, rekenen wij een reinigingskost van € 150,00 aan. 

Je factuur wordt, samen met de schadestaat, naar je e-mail verstuurd bij het binnenbrengen van het voertuig. Je kan je facturen ook steeds raadplegen in ‘Mijn account’ op de Dockx Rental website.

Terug naar vragen

Wat als ik mijn huurauto wil ophalen of inleveren buiten de openingsuren?

Het voertuig buiten de openingsuren terugbrengen is mogelijk. Je zet het huurvoertuig af op de parking van de Dockx Service Shop waar je het hebt afgehaald. Je sluit het voertuig volledig af en deponeert de autosleutels in de daarvoor voorziene sleutelbus.

Het is enkel mogelijk om het voertuig buiten de openingsuren op te halen via de Dockx App. Download de app of controleer vooraf de openingsuren en –dagen van jouw Dockx Service Shop

Opgelet: je blijft als huurder verantwoordelijk voor het voertuig zolang het voertuig niet werd binnen genomen door een Dockx medewerker.

Terug naar vragen

Kan ik het voertuig op een andere locatie inleveren?

Wil je het voertuig liever in een andere Dockx Service Shop inleveren? Dan kan je dit vooraf afspreken in de Shop waar je het voertuig hebt afgehaald, of je kan deze optie tijdens je online reservatie selecteren. We rekenen hiervoor een supplement van € 50,00 (incl. btw).

Terug naar vragen